Рішення Нацрада з питань телебачення № 1146 від 23.07.2015 Про затвердження Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті

НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ

РІШЕННЯ

23.07.2015  № 1146





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
11 серпня 2015 р.
за № 967/27412


Про затвердження Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті

Відповідно до статей 1, 4, 5, 7, 28 та 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, керуючись статтями 13, 17, частиною другою статті 24 Закону України “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Правила ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті, що додаються.

2. Визнати таким, що втратило чинність, рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 08 лютого 2012 року № 116 “Про затвердження Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті”, зареєстроване в Міністерстві юстиції України 23 лютого 2012 року за № 286/20599.

3. Юридичному управлінню подати це рішення на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Прес-службі оприлюднити це рішення на офіційному веб-сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення після державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.

5. Це рішення набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Г. Шверка.

Голова

Ю. Артеменко


ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Національної
ради України з питань
телебачення і радіомовлення
23.07.2015 № 1146





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
11 серпня 2015 р.
за № 967/27412


ПРАВИЛА
ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті

1. Ці Правила визначають єдиний порядок ведення мовлення телерадіоорганізаціями на всій території України у разі видання Указу Президента України, прийняття постанови Верховною Радою України, а також інших нормативно-правових актів про оголошення в Україні днів трауру (скорботи, жалоби) та днів пам’яті.

2. У разі видання Указу Президента України, прийняття постанови Верховною Радою України, а також інших нормативно-правових актів про оголошення в Україні днів трауру (скорботи, жалоби) та днів пам’яті телерадіоорганізації мають внести на цей день (але не пізніше ніж через 12 годин з моменту розміщення на офіційних веб-сайтах відповідних органів державної влади нормативно-правового акта) до теле-, радіопередач та сітки мовлення зміни.

3. У разі оголошення дня трауру (скорботи, жалоби) телерадіоорганізації зобов’язані:

припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, гумористичних, розважальних та музичних передач, що містять твори мажорного звучання, теле- і радіовікторин, музичних передач на замовлення у прямому ефірі;

припинити трансляцію рекламних роликів, що містять елементи гумору та еротики;

поширювати мінімум раз на годину в ефірному часі інформацію про день трауру (скорботи, жалоби);

під час телетрансляції розмістити зображення палаючої свічки;

оголосити о 12.00 хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома, якщо інше не передбачено відповідним нормативно-правовим актом.

4. У день пам’яті телерадіоорганізації зобов’язані внести до телерадіопередач та сітки мовлення такі зміни:

поширювати мінімум раз на дві години в ефірному часі інформацію про день пам’яті;

припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, гумористичних передач;

під час телетрансляції розмістити на екрані відповідне стилізоване зображення або палаючу свічку, які є доречними до відповідної події;

оголосити о 12.00 хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома, якщо інше не передбачено відповідним нормативно-правовим актом.

Начальник управління
контролю та аналізу
телерадіомовлення



Р. Кіфлюк